דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


ארטישוק ממולא ופשטידת ברוקלי וכרובית 

מאת    [ 02/03/2013 ]

מילים במאמר: 387   [ נצפה 6002 פעמים ]

ארטישוק ממולא { חלבי {

החומרים הדרושים:

חבילת ארטישוק אפשר קפואים

פטרוזיליה

פרורי לחם

גבינה בולגרית או פטה לפי טעמכם

שמן זית, מלח, פלפל

שום כתוש ולימון

 

אופן ההכנה:

להרתיח מים לשים בסיר להניח את הארטישוקים בתוך הסיר עם המים החמים לבשל כרבע שעה לא יותר מידי כדי שלא התרככו וישברו לאחר מכן להוציא אותם אחד אחד בעדינות ולהניח על המגש את הארטישוקים הפוכים כדי שהתיבשו בינתים להכין את המלית:

לקצוץ קצוץ קצוץ את הפטרוזיליה לשים בכערה להוסיף את פירורי הלחם הגבינה הבולגרית או הפטה [אפשר לגוון גם וגם] שמן זית מלח פלפל שום כתוש ולימון לערבב טוב לקחת ארטישוק אחד מהמילוי ליצור כמו כדור למלות את בור הארטישוק להניח בתבנית פירקס או חד פעמית כך לעשות עם כל שהר הארטישוקים לפזר למעלה פיצרלה או גבינת עמק מגורדת ולהכניס לתנור שחומם מראש כעשרים דקות עד חצי שעה ולהגיש חם



 


 פשטידת ברוקולי וכרובית

המצרכים:
ברוקולי עדיפות לטרי
ראש כרובית
3 בצלים
מלח פלפל
לרוטב:
5 עד 6 ביצים
1 שמנת רגילה
גבינת פטה מפוררת
אפשר גם שמנת לבישול

 

אופן ההכנה:

חותכים את הברוקולי לפרחים לא גדולים ולא קטנים מידי עושים אותו דבר עם הכרובית שמים בתוך סיר עם מים חמים מבשלים מעט מאוד [כדי שלא יתרככו יותר מידי] ומסננים ומניחים בצד בינתיים קולפים את שופכים בצורה אחידה על הברוקולי והכרובית ואופים בתנור שחומם מראש הבצל שוטפים וחותכים לפרוסות דקות שמים מחבט רחבה על הגז מוסיפים שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה מאוד מוסיפים את הברוקולי והכרובית מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים 2 או 3 הקפצות בלבד ומרפדים בתבנית אפייה, וכעט מכינים את הרוטב שוברים את הביצים לתוך כערה מערבבים עם מזלג מוסיפים שמנת מתוקה ושוב מערבבים עם רוצים אז מוסיפים גם שמנת לבישול אבל אז צריך להוסיף עוד ביצה כדי שיהיה מה שיחזיק את התבשיל מוסיפים את גבינת הפטה המפוררת מערבבים קלות שופכים בצורה אחידה על הברוקולי והכרובית ואופים בתנור שחומם מראש כחצי שעה עד שעה או עד שרואים שהפשטידה מוכנה ולא נוזלית

מה שיחזיק את התבשיל מוסיפים את גבינת הפטה המפוררת מערבבים קלות שופכים בצורה אחידה על הברוקולי והכרובית ואופים בתנור שחומם מראש כחצי שעה עד שעה או עד שרואים שהפשטידה מוכנה ולא נוזלית

הכותבת איריס מזרחי, מבית מאפה דונדודש אופה אמנותית מקצועית ובעלת וותק רב בעוגות מאפה . המתכונים של איריס מדונדוש שישדרג לכם את האירוע בכמה מדרגות ותהיה לכם יחודית , טעימה, מופלאה, רכות וטעימות שמשאירות טעם של עוד בפה http://www.doondosh.net>




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב